vineri, 4 noiembrie 2011

The real football factory (international)

După părerea mea e un documentar bun, bine fiecare exagerează un pic, vorbind despre peluza si echipa lor . Ce am memorat eu, şi încă ţin bine minte, după vreo 3ani ar fi discursul lui “Il Bocia”, lider Curva Nord Bergamo, despre violenţa în fotbal, asta fiind în episodul 3. Fiecare episode are ceva interesant, episodul 4 de exemplu, aduce în discuţie războiul croat de independenţă, un subiect sensibil şi greu de discutat, ştiu că mai este un film documentar asemănător “Footbal frontline” iar titlu e destul de sugestiv în cazul lui, oricum fiecare episod implică şi valenţe sociale sau politice, lucru care ne permite să înţelegem mai bine lucrurile. Nu-mi place episodul Turcia, sunt minunaţi, probabil, euforia aia a lor poate e minunată, dar n-aş vrea să calc vreodată într-o peluză otomană, iar eu mi-am propus ca scop personal în orice oraş voi ajunge, primul lucru e să le vizitez stadionul. Despre polonezi.. mereu i-am admirat ca popor, au ceva special o mândrie pe care mi-aş dori să o fi avut şi noi vreodată. Ruşii au ...huligance, ca să le numim într-un fel, şi frumoase chiar, ca să vă daţi seama până unde ajunge fanatismul lor, femei organizate în brigăzi de bătaie.. De argentinieni a auzit toată lumea, ei trăiesc pentru fotbal, fenomenul se amplifica cu 10 în ceea ce-i priveşte. Olanda şi brazilia, interesante episoade, dar mereu m-am gândit că ar fi meritat mai degrabă Franţa sau Germania un loc aici. Filmuleţele vorbesc mai mult de violenţă, ceea ce e constituie o mică parte din realizările unui ultras, dar să recunoaştem ..te fac să te simţi atât de bine, să-ţi demonstrezi supremaţia, asta te face să te simţi un frenetic în sevraj.

Le găsiţi pe aici, prin lista utilizatorului ăsta: http://www.youtube.com/user/XLHardcoreNL#p/u

5 comentarii:

Bogdan spunea...

Pareri politice exista in orice peluza, mai mult sau mai putin. Observ ca tot mai multi o ard, ca nu stiu ce mare si brav si extraordinar popor sunt polonezii. Ei sa nu uite ca in 1939 cand au fost facuti terci de Germania Nazista in doar 2 luni, guvernul lor impreuna cu elitele si toate bogatiile din banca lor nationala au ajuns in Romania, singurul stat care le-a acordat azil politic. Ei nu au existat ca stat vreo 5 ani, dc sunt asa extraordinari? Ca astazi sa vedem ca ne fac cersetori si tigani. aia????? jumatate din populatie sunt jidani si o ard antisemiti ? Din punct de vedere ultra` sunt buni...nu ai ce sa le reprosezi. Dar ca popor...ma pis pe ei.

PS. e fanatism nu fanaticism.

Dani spunea...

Eu admir la ei, sa mai repet odata : patriotismul pleaca de la nivel local apoi se extinde la nivel national, si uita-te la ei au peluze, si peluze bune, prin ligi inferioare, pe cand la noi, avem 8 peluze bune, in toata tara. Eu ma refer la partea ultras, alt ex, ei nu sunt ca noi ca faci 30 de ani si ti-a "expirat" timpul.. Ei nu se lasa calcati in picioare de nimeni, si au in ei o stima pentru sine si popor, care-mi place! Am vazut odata, cum ii lua un interviu la un simplu om de pe strada, in timpul alegerilor "Sper ca cine ajunge la putere, sa stie sa ne conduca, si sa ne conduca bine, ca pe un popor breaz, ca noi nu suntem orice popor, noi suntem poporul polonez"

Anonim spunea...

Iar la noi cumperi voturi, cu pungi de zahar

je'ul liric spunea...

frenetic in sevraj zici? :P

Dani spunea...

Salut Alexandru, vrei drepturi de autor, nu? :D

Copyright @ 2009 BAIETII VESELI IASI. Toate drepturile rezervate.