sâmbătă, 11 mai 2013

Despre abuzuri


Înaintea meciului dintre Politehnica Iași și Astra Giurgiu, din 9 mai a.c., membrilor grupului Băieții Veseli, nu li s-a permis accesul pe stadionul “Emil Alexandrescu” cu 2 mesaje ( “Libertate de exprimare/ Doar în deplasare” și “9 mai 1877 - o zi de glorie/ 9 mai 1945 - o pată neagră în istorie”).

Observatorii partidei, domnii Florin Hîncu și Alexandru Popescu, au catalogat cele doua mesaje ca fiind “fasciste”. Le amintim pe această cale, acestor iluminați judecători, că la articolul 30 din Constituția României, se precizează următoarele: (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

În ultimul timp LIBERTATEA DE EXPRIMARE, un drept fundamental, a devenit un lux pe stadioanele din România. În acest retur de campionat, ne-au fost interzise mai mult de 10 mesaje din motive aberante. Într-un stat democratic și într-o societate normală, personaje care iubesc cenzura și comit abuzuri, ca acești observatori, ar fi fost dați afară a doua zi.Un comentariu:

Anonim spunea...

RESPECT !

Copyright @ 2009 BAIETII VESELI IASI. Toate drepturile rezervate.